ADANA / SAİMBEYLİ - Çatak Ortaokulu

Çatak Ortaokulu

Adres
ÇATAK MAH. ÇATAK MERKEZ KÜME EVLERİ ÇATAK ILK VE ORTA OKULU BLOK NO 34 SAİMBEYLİ / ADANA
Vizyon
Okuyan, Araştıran, Akla ve bilime inanan, Üreten ve üretmekten zevk alan, Önce kendine, Sonra tüm insanlığa saygı duyan, Çevresine karşı duyarlı, Paylaşmayı bilen, Türkiye Cumhuriyeti’ne, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, Her biri Mustafa Kemal olmayı hedefleyen, Öğrenciler yetiştiren Bir okul olmaktır.
Misyon
Biz, Çatak İlköğretim Okulu çalışanları, Öğrencilerimiz var olduğu için buradayız. Bütün çalışmalarımız onlar içindir. Biz birbirimize ve kendimize güvenir, Ortak çalışmaktan zevk alırız. Yeniliğe ve değişime inanır, Rakip olarak kendimizi görürüz. Her gün daha iyiye ulaşmayı hedefleriz. Biliyoruz ki ; İyi yetiştirilmiş her öğrenci, Geleceğimizin garantisidir. Bu sebeple; Öğrencilerimize inanır, güvenir Ve gücümüzü, Sevgiden alırız.
2011 Yılı İlkokullar İlçe çapında yapılan bilgi yarışması ilçe birinciliği
Öğretim Şekli :TEKLİ ÖĞRETİM
Soba
Uydu İnternet (VSAT)
Ulaşım
Yayla Koop Minibüsleri ile hafta içi ilçe merkezine, haftanın yedi günü Kozan ve Adana ulaşım vardır. Öğretmenlerin gidiş geliş yapma imkanı olmayıp köyde ikamet etmektedirler.
Yerleşim Yeri
Merkeze uzak olmasına rağmen gelişmiş bir köydür. dört köyün merkezi konumundadır. Fırın iki tane market inşaat malzemecisi marangoz kahvehane vardır. Her Cuma pazar kurulur. Okulun hemen karşısında Aile sağlık merkezi yanında ise orman işletme binası bulunur.
İl Merkezine 156 km, Saimbeyliye 40 km ve Kozan İlçesine 65km uzaklıktadır.
4 KADROLU İKİ ÜCRETLİ ÖĞRETMEN VARDIR.
2021 LGS İLÇE BİRNCİLİĞİ
VOLEYBOL SAHASI FUTBOL SAHASI VARDIR.